jobb

nu har jag nyss kommit hem från restaurangen där jag jobbade. fick göra såkallat "skitgöra" men jag får ju pengar och det var även trevligt sällskap. en utländsk man som skämtade hela tiden och skrattade jättekul som jag inte vet vad han heter och en tjej som heter frida som var från skellefteå och var supertrevlig! =)

film

idag hade jag sovmorgon till 15.25. det kändes inte så värt då jag vaknade klockan 9 och var pigg.
iallafall så skulle jag bara göra en redovisning, och det gick helt okej. det var den sista uppgiften vi gjorde i skolan innan sommaren. ja, förutom inspelningen av musiken, men det räknas inte.

nu ikväll har jag vart hos natalie och sett american history x, och den filmen är så sjukt bra! jag har sett den ett antal gånger och jag tycker mer och mer om den.

nu ska jag läsa dom bra böckerna jag har lånat! 

skola och jobb

idag hade vi samhällsseminarium. vi hade fått jättemkt att plugga på om EU, FN och internationell politik och idag skulle vi sitta i grupper med läraren och han skulle ställa frågor till en som man skulle svara ganska ingående på. eftersom jag hatar samhällskunskap gick det inte så bra....

men efter skolan så gick jag till restaurangen jag brukar hjälpa till på, och jag skulle komma på lördagkväll och jobba i den nya restaurangen på mariehem! :)

90års kalas

Efter skolan idag så for jag till hörnefors för att fira min gammelfarmor som fyller 90 imorgon! Vi bjöds på god middag och fika. 
Hon är söt hon "har du skaffat dig en fästman?" haha!

en bild på födelsedagsbarnet! :)

image16

saknad

Åh, jag saknar påsklovet då jag var i usa. det var det bästa på länge. sol, värme, bad.. allt var underbart. 
jag kom på nu att jag inte har skrivit om det, kan ju göra det nu.
det började med att peter ringde en kväll i januari tror jag det var och undrade vad jag skulle göra på påsklovet. jag hade inga planer och sa såklart det. då frågade han "vill du följa med till usa?". 
jag fick en chock, minst sagt. jag har drömt om att åka till usa sen jag var 12 år. och nu ringer en kompis bara och frågar om jag vill följa! jag visste inte vad ajg skulle säga, och till råga på allt så skulle dom bjuda mig! jag fick en ännu större chock och visste inte vad jag skulle säga. iaf, det slutade med att jag följde med.
nå, dagen då vi skulle åka kom närmare och närmare och tillslut så kom den.
vi skulle först åka till halmstad, till peters pappa och sova en natt där för planet gick tidigt på morgonen dagen efter från köpenhamn. 
i halmstad gick jag och peter runt på stan och även bio på kvällen. 
     
eftersom vi skulle upp kl 3 på morgonen planerade vi att försöka vara uppe "hela" natten, för att det inte skulle bli så jobbigt att vakna. klockan 1 ändrade vi oss och somnade.
efter 2 timmars sömn skulle vi ut och vänta på en taxi i det svenska kalla påskvädret, som skulle ta oss till bussen som gick till köpenhamn. jag tror det tog ungefär 3-4 timmar att åka, och vi sov nog mest hela tiden. men jag var vaken då vi åkte över öresundsbron =D 
vips var vi framme i köpenhamns flygplats och den var ganska mkt större än arlanda vill jag påstå!
vi var rätt så slitna redan då som ni kanske ser på bilden nedan.

där fick vi svara på en massa frågor om vi var sinnessjuka och liknande. jag fattar inte riktigt varför dom har sånt, för vem skulle erkänna sådant?
iaf så väntade vi ett tag där och tillslut fick vi gå ombord på planet. nu väntade en 10 timmars lång flygresa.. men det var inte så drygt som jag trodde. jag sov nog bort ganska mkt av tiden men de visade filmer osvosv så det gick rätt så bra!
vi landade i atlanta och jag som tyckte att köpenhamns flygplats var stor så var det inget jämför med den. där åkte man tåg/tunnelbana (vet inte vad det var) för att komma till rätt gate. 
nu började man se att det var varmt, folk gick omkring med shorts och tshirt, men vi fick ännu inte känna på värmen.

nu väntade ännu en 2 timmars flygresa till orlando. det kändes som det tog ungefär en halvtimme. det gick jättefort! 
här hyrde vi en bil, som skulle ta oss till warm mineral springs, där vi skulle bo de kommande tre dagarna. 
den bilresan gick mycket av tiden åt till att sova. vi stannade av runt 9 på kvällen för att äta middag och då var det redan mörkt ute. man förväntade sig att det skulle kännas som att hoppa ur en varm bil i sverige, men när jag öppnade dörren möttes jag av varm kvällsluft. det var oslagbart efter drygt 17 år i sverige..

när vi kom fram till motellet så gick vi direkt och la oss, för klockan var runt 12 på natten och konstigt nog var vi trötta än fast vi sov så mkt av resan. 
dagen därpå kollade vi (mest jag, för de hade varit där tidigare) hur det såg ut. 

image7

senare på dagen for vi och badade i en mineralkälla och det sägs vara väldigt nyttigt att bada där. det enda negativa var att det luktade svavel från vattnet. och det var inte lite heller. det kändes som att man luktade svavel i flera dagar efter, än fast man hade duschat. 
vi var även och shoppade på en outlet en dag och vi gjorde många fynd! 
vi hittade parfymer för ca 35 dollar, converse för 20 osvosv. det fanns en conversebutik där de hade flera hyllor med bara skor.
image9

efter 3 dagar i warm mineral springs så for vi till ett ställe som hette tampa. där var vi på nöjesfältet busch gardens och det var det roligaste jag gjort på länge. flera olika bergochdalbanor, bla en som gick 90° rakt ned. om ni ska till florida så måste ni besöka den parken, ni kommer inte att ångra er!
vi stannade en natt där, och sedan åkte vi till orlando. ena dagen tillbringade vi på universal studios, och den andra på disney world. disney höll på att bli ett misslyckande, men vi räddade det med att köpa ett sk. parkhopper. då kunde man fara emellan massa olika parker som hörde till disney world. 
vi bodde på ett riktigt fint hotell som ni måste se
image10

tillslut kom det sorgliga... vi måste hem till kalla sverige. efter evigt väntande och vi hade gått genom sånadär säkerhets saker minst 3 gånger kom vi till den sista där vi fick handbagaget genomletat och vi blev visiterade. det var spännande! men iallafall, vi klev ombord på planet och åkte hemöver...

nu tänkte lägga upp några av våra 4567890098765 egobilder.

mexikanska golfen flyget motellet 

Helgen

Helgen har varit skoj! i fredags så ringde madde och ville hitta på nåt, så hon och fredrik kom och hämtade mig och vi fort till hörnefors och tittade på lite fotboll. men det var tråkigt så vi for till en lekplats, haha. 
senare for vi hem till mig och där chillade vi bara. 
Lördagen bjöd på kulturnatta och härligt folk! synd bara att stämningen var lite halvtaskig, förutom när dileva spelade och jag tror dom flesta har samma åsikt om han! ;) 
idag for jag, mamma och mina syskon till mormor och åt middag där. fick övningsköra dit, och det är ca 10 mil, så jag har nästan kört mig less.
nu väntar plugg i mängder, men innan det tror jag att jag ska koka mig en kopp te, för jag har fått ont i halsen. (tror det beror på gårdagens skrikande när dileva spelade, haha!)

Mattelektion

Oj vad inaktiv jag har varit!
Iallafall, igår hade vi nationella i matte B som inte gick så bra. rätt så svårt, men det gick inte rakt åt helvete. 
och imorse hade vi nationella i tyska. vi skulle läsa texter och svara på frågor, fylla i en lucktext osv. och det gick åt helvete. det ska blir riktigt skönt att slippa tyskan i 2an. justdet! det var vår näst sista lektion och på måndag då ska vi bara fika. 
Nä, nu ska jag fortsätta lyssna på Kjells genomgång om andragradsfunktioner och x,y och z och gud vet vad.

Smygfilmning

nu har jag visst inte bloggat på ett tag, så det är väl dags nu.
i helgen fick jag reda på att jag hade fått sommarjobb, och två stycken tom. så nu ska jag jobba 3 veckor ibörjan av sommaren och 3 i slutet. jag har även tänkt att klämma en i resa till christine mellan skolavslutningen och innan jag börjar jobba. det ska bli kul!

jag är så sjukt skolless nu så det är inte sant. och det känns som om vi har allt nu i slutet. ett hemprov i svenska och tyskaläxa som ska in imorn. sedan har jag 3 nationella prov nästa vecka. vi har även påbörjat ett grupparbete i svenska som verkar jättekonstigt. det enda som är roligt är att jag, natalie, martina och robin gör ett grupparbete i engelska. vi fick göra arbetet hur vi ville, men det skulle handla om sveriges kultur. och eftersom svenskar sägs vara väldigt blyga mot främlingar så tänkte vi kolla om det stämde. robin och natalie var två ungdomar från ryssland som heter sergej och laika/svetlana. sedan gick vi runt ute och robin (sergej) gick fram till främlingar och började prata med dem samtidigt som natalie filmade deras reaktioner. eftersom robin var bäst på att härma den ryska accenten så pratade han mest och natalie smygfilmade. vi frågade faktiskt om vi fick filma dem medans vi "intervjuade" dem, men de flesta sa nej så vi smygfilmade, som sagt. det jag och martina gjorde var att vi stod bakom en buske eller skylt och dog av skratt. men vi ska iaf redigera filmen. 
men nu måste jag återgå till antikens grekland....

helgen

Helgen har varit trevlig! i fredags hade jag, natalie och peter tänkt grilla men det slutade med att vi inte hade någonstans att vara. så vi bestämde oss för att fara på bio. vi gick till bion för att kolla filmer, men vi kunde inte bestämma oss, för ingen verkade som "YES DEN!" så vi gick och åt för att sedan gå tillbaka och bestämma.
när vi kom tillbaka kunde vi fortfarnade inte komma överens, så vi tyckte att vi skulle gå och hyra några filmer och köpa lite godis. sagt och gjort så hyrde vi "Stay Alive" och "Hot Chick" (tror den hette så). Stay Alive handlade om ett dataspel och när man dog i spelet så dog man på samma sätt i verkligheten. så då var det några som skulle lösa det där. den var faktiskt rätt så bra! Hot Chick handlade om om den "perfekta" tjejen och en rånare. de bytte kroppar med varandra och den var jätteskoj!
sedan for vi till natalie och sov där. 
dagen efter gick vi på stan ett tag tills jag skulle hem med bussen. på kvällen for jag till jessika och hälsade på henne. det var skoj! fick en försenad födelsedagspresent. ett inramat kort på jag, hon och christine på avslutningsbalen i nian. den var jättefin, tack! =)
och sen idag.. då har jag inte gjort så mycket. nu hade jag tänkt göra nåt bra. som tex plugga... eller städa. jag har kommit på en sak. för att slippa plugga så brukar jag börja städa i stället. det är ganska bra!

slut på den här dagen med

Träning idag med natalie, martina, malin och madde! det var niice. först core control, sedan aerobics bas och efter det funk. core var skoj som vanligt, men areobicsen var faktsikt inte så kul =( men efter en timme så var man ganska slut. och funken var inte heller så rolig så vi gick. 
madde följde mig hem och vi käkade middag, och chilllade. det var mys =) 

nu ska jag försöka göra tyskaläxa, om hur man böjer adjektiv... inte kul, tror jag ska skit i den och gå och lägga mig istället. säger bara att jag inte fattade nåt. FÖRRESTEN! jag måste också säga åt tyskaläraren att jag ska göra provet. det får jag INTE glömma.

nu ska jag sooooovvaaa..

sovmorgon

idag var det en ganska rolig morgon. igårkväll hade jag tänkt ta sovmorgon för vi skulle bara lyssna på redovisningar på friskvården som är på morgonen, och sen är det hål. fast av nån konstig anledning ställde jag väckaren ändå. kanske av vana... iallafall så vaknade jag klockan 7.30, då den ringde sen snoozade jag i 9 min, och då tänkte jag att jag fortsätter sova och skiter i friskvården, men då kunde jag inte riktigt somna om, så 10 minuter innan jag brukar fara till skolan kliver jag upp för att gå till skolan...
det var inte så värt, för vi hade lektion i typ 40 minuter. 
och nu sitter jag hemma och pluggar. känns inte så kul med engelska och tyskaläxa, svenskaprov och samhällsseminarium. 
och sakta men säkert planeras helgen. det blir grillning på fredag, och på lördag ska jag åka till en gammal klasskompis som jag inte har träffat på ett tag nu! =) 

kom sol, kom

Den här dagen började med ett konditionstest. vi skulle springa 3,2 km under tidspress. nog för att jag klarade det med god marginal så var det inte det roligaste.
Sen for jag och natalie hem till henne och duschade och bara chilllade. och sen kom hennes syrra hem, hon har varit i i london och natalie fick jättefina kläder av henne! =) 
efter lunch hade vi engelska och matte och det var inget anmärkningsvärt där.
sen musik. jag liksom hatälskar det ämnet. jag hatar att läraren ska sätta så mkt press på en, men det är hur kul som helst att spela.
Vi ska ha en konsert snart för grundskolan, och det taggar jag inte. 


ännu en måndag

usch, vaknade imorse och var jättetrött. nog för att jag brukar vara trött, men inte så här trött. även fast jag hade sovmorgon till 9.50.. men det är nästan ingenting!
iallafall så hade jag redovisning på friskvården som är första lektionen på måndagar, och det gjorde mig inte piggare. hade inte övat så mkt på den så jag och han jag hade jobbat med hoppades på att slippa göra idag, och istället få göra den på onsdag. men näe, vi fick gå upp nästan direkt. 
men det gick bättre än vad jag trodde att det skulle gå. iallafall.. det är gjort nu, så det är skönt.

just nu har jag hål och sitter i ett grupprum med natalie och cesar. natalie sitter typ och pratar med sig själv och cesar ser jätterolig ut. han spelar wow. eller nåt såntdär töntspel

Födelsedag

Åh, sol. jag älskar den. jag har nog varit ute mest hela dagen. hoppat stutsmatta, solat osv. jag har också klippt mig, och det blev rätt så bra, jag är nöjd iaf. 
senare skulle mamma skjutsa in mig till mariehem, och då fick jag övningsköra, och det gick bättre än vad jag hade trott. vi skulle fira min kusin Emma som fyllde 1 år igår, hon är så otroligt söt! 
och nu sitter jag här, ska försöka fortsätta öva på redovisningen som jag ska ha imorgon...

Frida

Lördag.

Den här dagen började med att jag inte gjorde nåt värt alls, så sen på eftermiddagen fick jag typ abstinens och var tvungen att göra nåt. så jag ringde till Ida, och jag for till henne.
Vi gick pratade, gick en promenad och pratade, pratade och såg en film! det var myys.
 
sen när jag kom hem fick jag ett fyllesamtal av.... Peter. han såg tydligen en lampa. som andades! han verkade inte kunna släppa det så han var tvungen att gå och hämta johannes som också såg att lampan andades. det var tydligen en pulslampa och jag fattade ingenting men jag låtsades som det.

Frida

Madde

Idag for jag till Madde. Vi slängde ihop en kladdkaka och sedan kom Sandra. Då började vi med maten och det blev fläskfile med pommes och en god sallad. 
image2
sry madde men du var inte inne på msn så jag snodde bilder från din blogg. :(

Just efter vi hade ätit klart såg vi 3 hästar gallopera förbi. då var det maddes hästar som hade rymt så det vara bara upp på moppen och leta rätt på dem. efter ett tag kom madde och hennes pappa med hästarna i släp. 
sedan blev det mariokart på wii, sjukt kul! vi åt även kladdkakan som blev en smetkaka, men den smakade ändå bra! 
Vi har även lärt oss köra en puch dakota, men jag måste erkänna att madde och sandra har lite kvar att lära ;) 

Frida

Valborg.

Gårdagen var rätt så trevlig. först på campus, tittade på brasan,  sedan brännboll på mariehemsängarna och några fyllon joinade oss. Sedan blev det film hos peter + snack till halv 6 på morgonen.

RSS 2.0