SOMMARKVÄLLAR

Nu har jag nyss vart ute och hjälpt pappa att tvätta av en lastbil som han har lånat. Det är lite synd att det ska vara så mycket mygg och sånt ute på kvällarna, för det är ju mysigt med sommarkvällar.
Iallafall, här är en bild på skönheten!



Justde! imorgon så ska jag, Natalie, Peter och kanske Johannes till Natalies stuga i Stöcksjö och stanna där några dagar, kommer att bli skönt med avkoppling. Om det nu kan bli någon avkoppling när man är med dom...

SYSTEMKAMERA

Nu när jag har jobbat så funderar jag på att köpa en systemkamera för pengarna. men då är problemet vilken jag ska välja. Jag är nybörjare, så jag vill ha en som är lätt att förstå, och den får inte vara för dyr heller. Såå.. har ni några tips och rekomendationer? =D

HELGEN

Nu har jag inte varit aktiv på ett tag, och det är för att jag har varit hos Natalie och då har jag inte orkat sitta vid datorn. 
Iallafall, så i fredags så jobbade jag sista dagen åt kommunen. Vi målade klart fikahuset vi hade börjat på och när vi var klar med det åkte vi hem. på eftermiddagen åkte jag till som sagt till Natalie och var med henne och Amanda. På kvällen for vi till nydala, men vi stannade inte så länge utan for med Johannes och Max och tänkte våldgästa Peter för han har bara suttit inne hela dagen och spelat ett nytt spel han hade köpt. Men det slutade med att vi for till Johannes och gjorde inte så mycket och Peter, Anton och Pontus kom och for ganska fort igen för att fortsätta spela. När dom hade dragit for vi andra till Subway och drack kaffe och bara pratade till 2 ungefär. sedan for vi hem och sov.


Natalie hade min kamera under den större delen av kvällen och hon hade tydligen ett "ben-tema", så hon hade nästan bara tagit bilder på folks ben. 

På lördag eftermiddagen åkte jag hem och under kvällen gjorde jag inte så mycket, såg en film på tv, övningskörde. 

Just nu ligger jag ute i solen med citron i håret och hoppas att det ska bli lite ljusare. Sofia, min lillasyster på 8 år och hennes kompis satt just här bredvid och pratade lite och Carl (hennes kompis) sa:
Jag hörde på radion att två killar skulle gifta sig
Mamma: Jaaa..*visste inte riktigt vad hon skulle säga*
Sofia: Det kallas bög. 
Hahaha!

FOTOALBUM

För några veckor sedan så framkallade jag några kort som jag har tagit och var och köpte ett fotoalbum. Sedan har jag suttit och pillat med att limma in bilder osv då jag har haft tid. Jag kom på att det hade blivit jättesnyggt att skriva med en silverpenna bredvid bilderna, så jag köpte det igår. Och nu är jag äntligen klar med albumet! =D



NATALIE

Idag var jag ledig från jobbet, men skulle upp vid 8 för att ta spruta på vårdcentralen. det gick bra, men jag är ganska känslig för det där, brukar bli blek, må illa och kallsvettas, så jag låg ner när jag tog den för att undvika det. det gick iallafall bra, och sedan åkte vi till umeå. där for jag till Natalie och väckte henne och vi for på stan och var där ett tag



där har vi Natalie i någon affär där hon hittade en hatt hon tyckte om.
sedan kom peter och vi gjorde inte så mkt. vi gick senare hem till Natalie och spelade kubb med Anton.
dom var väldigt dåliga på det och var sura, och Natalie tog kort på dom.



vid 17 så tog jag bussen till hörnefors för att jobba på bilbingon, det var hur drygt som helst och vi fick stå ute på en parkering där det satt mest gammfolk i bilarna och springa dit om dom hade fått bingo. btw så fick jag dela ut den högsta vinsten som var på 10 000 kr =D men även om det var drygt så var det ändå värt det, för vi får vara lediga två dagar och vi jobbade i 4 timmar. 

nu ska jag duscha och sedan sova. jobb imorgon med.

REGN REGN REGN

Regn idag igen.. inte speciellt roligt när man skulle stå ute hela dagen på fotbollsplaner och gräva upp tuvor som det fanns en hel del av. sura och irriterade var de flesta av oss eftersom ingen vuxen som har hand om oss kom och berättade vad vi skulle göra, utan vi var tuvgna att åka och fråga vad vi skulle göra. 
menmen, nu är den här dagen över och imorgon är jag ledig. ska bli skönt men jag får ingen sovmorgon. ska vara på vårdcentralen klockan 9 och ta spruta. sedan ska jag nog fara till stan och vara med Natalie. hoppas jag väcker henne när jag kommer också.




JEEPERS CREEPER

Idag var det jobb igen. klockan 7 så var jag uppe och drack lite kaffe för att piggna till och sedan ut i det ostadiga vädret. vi började dagen med att gödsla en fotbollsplan som inte var det roligaste. sedan började det regna och det slutade inte. allt var drygt. förutom att jag fick reda på att jag är ledig på onsdag, men jag ska jobba några timmar på kvällen istället.

jag och min syster såg nyss jeepers creeper 2 (vi såg första igår) och dom filmerna var inte dom bästa. första filmen verkade rätt så spännande från början men sen blev allt bara överdrivet, och 2an var överdriven hela tiden.

 



DE SENASTE DAGARNA

nu har jag inte bloggat på ett tag eftersom internet har varit jättekonstigt men nu tänkte jag skriva lite. 
sommarjobbet som jag har har varit ungefär likadant, tråkigt och inget att göra. vi fick sluta en och en halv timme tidigare, men lön ändå, så det var skönt! sedan for jag till umeå för att vara med Natalie, Anton och Anton. vi fikade på subway och sedan chillade jag och Natalie på stan och hemma hos henne. vi satt även i en park och då kom det en gubbe i permobil, och frågade "är ni kära?" vi blev rätt så chockade så vi frågade vad han sa och sedan frågade han om vi var kompisar osv. han berättade massa saker om miljön, och frågade om vi aldrig läser tidningen, och jag sa att jag klev upp tidigt på morgonen så jag orkade inte, och han "jamen vafan...om du sover på natten och inte nullibullar, HÖHÖH" men han va ganska trevlig annars. men sen när vi gick så mötte vi han, och då såg det nästan ut som han jagade en tjej med slöja och skrek något som "TA AV DIG DET DÄR JÄVLA HELVETET DU HAR PÅ HUVUDET!" då blev han läskig. sedan så när jag skulle ta bussen hem så var det två aliksar som skulle med och ena var en tjock gubbe och den andra var en gubbe, fast han måste ha vart transa. iallafall så satt gubben och berättade om hur kär han hade vart i den där transan och transan ba "vaa, har du?" sedan började han leta efter sin telefon och svor för sig själv för att han inte hittade den och gubben fortsatte "jag har vart kär i dig i 20 ååår" och transan "vart i helvete är min telefon?!??" haha det var ganska kul att lyssna på iaf.

sedan på midsommar var vi under dagen hos farmor och farfar i sörmjöle och åt lunch där med lite släkt. det var trevligt. 
senare på kvällen så åkte jag, Maja och Jessika till norrbyskär och vi fick skjuts av några gamla klasskompisar i en egen båt, hur härligt som helst! sedan gick i bara runt där och träffade lite människor. vi fick även skjuts tillbaka vid 12-tiden till norrbyn, men då kom vi på att vi inte hade någon skjuts där till hörnefors så det vara bara att börja traska. så vi gick till hörnefors på kanske en och en halv timme och det var jävligt drygt! 

nu ikväll har jag och sandra börjat måla carporten och det var också ganska drygt. har rödfärg överallt tror jag.
nu ska jag sova, godnatt!

VÄRDELÖSA JOBB

haha alltså mitt jobb suger. det är det mest värdelösa jag någonsin har haft. sällskapet är sämst, uppgifterna är sämst, allt är sämst! som tex idag.. då samlades vi klockan 8 på persbovallen, som vi hade blivit tillsagda. en gubbe kom och berättade att vi skulle putsa fönstren och skura golven i idrottshuset, och att vi var tvungna att hämta nyckeln själv, som fanns på kansliet som öppnade kl 9, så vi fixade vattenspridarna som kanske tog max 5 minuter och sedan satt vi bara och väntade. 
när vi kunde hämta nyckeln och fara och börja så gick det jättefort eftersom vi är 7 pers, så en timme senare var vi klara. då satt vi bara också i ungefär en timme till lunch, för det är aldrig med någon vuxen som delar ut uppgifter när vi är klara. vi tog lunch i en halvtimme extra och jag for till Sissi ((sissifreak.blogg.se) fick inte länken att fungera) och åt lunch. det var mys. 
sen, vid halv 1, efter lunch fixade vi vattenspridarna som tog kanske 10 min denna gång, och sedan satt vi på fotbollsplanen till halv 3 och sen for vi hem. 

BLÅSVÄDER

måndag och inget jobb! börjar på tisdagen istället eftersom jag jobbade i lördags. sköööönt. men det betyder att imorgon ska jag upp och jobba i 3 veckor framöver, jobbigt men kommer bli skönt när man får lönen. har funderat på att köpa en systemkamera, men vi får se.
idag har jag varit med Madde. vi gjorde middag och en efterätt, rabarberpaj. hur somrigt som helst!
 

ÖVNINGSKÖRNING

Nu har jag nyss kommit hem från en sväng i umeå. fick övningsköra så nu har jag övat både landsväg- och stadskörning! jag känner verkligen att man lär sig mer och mer hela tiden och det går faktiskt ganska fort. som tillexempel när jag började.. det var motorstopp på motorstopp, men nu kan man faktiskt köra hyfsat bra! jag hade tänkt att till hösten ska jag börja köra på körskola, och jag satsar på att ta körkortet ganska snart efter jag fyllt 18.

nu vill jag hitta och ladda hem två filmer. the happening och shutter (amerikanska versionen)

SISSI ÄR BÄST

nu har sissi fixat min blogg! jag blev nöjd och jag märkte att det är snyggare att ha rubriken till inlägget med stora bokstäver så jag tror jag ska börja med det nu! =) 
Taaaack Sissi! 

YO MANNEN!

HEhe det är Sissi som skriver! Jag är random! Ska fixa Fridas design (asså Frida, du FÅR slå mig för det här) ;P Jag harc tråkigt... go design! Min blogg --> Sissi <-- min blogg!
Nu ska jag börja fixa lite här! Let's go magic!!!

helikopteråkning

idag var det sista dagen på skogsnolia, och det började med att jag försov mig. varför är jag inte förvånad? iallafall så kom jag inte så jättesent för mamma skjutsade mig. 
sedan, strax efter 9, då nolia öppnade, så kom en man som inte hade något passerkort som vi kunde se, så vi bad han visa det. han var norrman och stressad och sa att han hade glömt det. vi hade fått direktiv att inte släppa in någon utan kort, så vi sa det. han förklarade att han var pilot för helikoptern som flög ovanför området. så jag och jessika sa, "vi släpper in dig om vi får åka helikopter" lite skämtsamt och släppte in han. efter några timmar så kom det en annan man, utan passerkort och han var i från samma ställe, och vi sa samma sak till han + att vi hade släppt in piloten. då sa han att vi kunde komma till deras monter, så skulle dom se vad dom kunde göra. så några timmar senare så gick vi till dom och pratade med en man som stod utanför helikoptern. han sa åt oss att vi skulle gå till piloten och prata med han, så vi gjorde det. därefter skickade han oss till chefen, och då var det en man som följde med oss och sa till han "dom här tjejerna släppte in piloten, och de undrar om dom kan få åka en sväng?" chefen tänkte till och bad oss sedan om ett telefonnummer som han kunde nå oss på, så då skulle han ringa om det fanns tid...
och ungefär en timme senare ringde han! vi sprang till dom igen och vips så satt vi i helikoptern! =D





fredagen den 13de

idag hade jag tid på tandregleringen för information. jag fick reda på att jag skulle få tandställning och sedan en operation där de kapade någonstans i överkäken för att få den att "falla fram" en bit. vet inte om jag ska göra det. har iallafall 1,5 år på mig...
sedan blev det jobb, skogsnolia idag med! den här dagen blev roligare än förra! 
det var så här att eftersom nolia låg typ nån kilometer in i skogen så gick det små minibussar för folket till nolia från parkeringen. iallafall så hade de som var parkeringsvakter inte skött sig så jättebra, för det hade parkerat bilar efter dom där smala grusvägarna, så det var för trångt när man fick möte, så bussarna slutade gå till entren där jag stod. och så kom det en halv handikappad man och en kvinna som ville med bussen, men den kom ju inte, och de behövde verkligen skjutss. så jag och jessika gick till montern brevid oss för de hade fyrhjulingar och andra fordon och frågade om de kunde skjutss dom. och det gick jättebra! 
efter några timmar kom det en annan man som också verkligen behövde skjutss, och vi tänkte fråga samma man igen, men han var inte där. nån minut senare kom det nån i ett fordon som jag inte vet vad det är och vi stoppade han och frågade. han svarade "jag måste tillbaka till min monter... men ni kan ju låna den här!" vi visste ju inte ens hur man körde den, men han visade oss och så vips så var vi iväg. (lägger in en bild på en liknande, men den vi körde var en annan modell, och mycket coolare xD)



sedan kom mamma och hämtade mig och vi for till umeå och åt middag och handlade, för att sen fara till farmor och farfar. där bjöds vi på jordgubbar! <3

skogsnolia

idag var första dagen på sommarjobbet. jag skulle sitta i en entre på skogsnolia, och när jag fick veta det lät det inte så taggande, men ack så fel jag hade! 
dagen började med att väckaren ringde 6.45 och jag klädde på mig och drack lite kaffe och åt en macka. sedan var det bara att ta moppen till hörnefors. framme på skogsnolia så kom jag till en entre, men det var tomt där. jag väntade ett tag, men det var bara människor som gick ut och in, men ingen som verkade skulle jobba där. så jag bestämde mig för att gå till den andra entren och där var alla, och till min glädje, Jessika! där fick vi jättecoola tröjor och västar som vi skulle ha på oss, och sedan fick jag och Jessika sitta tillsammans i ett såntdär "entrebås". efter kanske 40 minuters arbete så kommer en kvinna springandes och ber mig ringa ambulansen, för det är en man som hade blivit påkörd. han låg kanske 20 meter ifrån oss. när jag väl hade letat fram min telefon, så var det redan en annan som hade ringt. men iallafall så var det en parkeringsvakt som hade blivit påkörd, men jag tror inte det var så jätteallvarlig, som tur var.
vi bjöds på lunch och det blev fläskfile med potatissallad, supergott!
det var även en man, som var kanske runt 60-70 år som sa till mig, när han gick förbi "du, ring mig sen" man ba "EEEHEHE..." det var även ett fyllo som hade slarvat bort sin biljett men han hittade den tillslut och jag och Jessika fick en ölburk som vi skulle panta, haha!
men i vilket fall som helst så var det väldigt roligt!

och imorrn är det fredag den 13.. OCH JAG SKA TILL TANDLÄKAREN! det bådar inte gott.. 
men nu tror jag att jag ska städa mitt rum, och få det jättesnyggt. 

första dagen på lovet

första dagen på sommarlovet... ganska tråkigt väder, men bättre än igår. for till umeå och hämtade alla grejer från mitt rum för att flytta hem. sedan ringde jessika och hon kom, så jag tog en paus med mitt uppackande. vi gjorde inte så mkt (finns inte så mkt att göra här -.-) men vi gick iaf på en promenad och plockade liljekonvaljer, ringde christine och mobbade henne för hon har 3 år kvar till studenten och bakade något som såg ut som bajs. fortsatte sedan med att ta in alla grejer, om det skulle bli regn. när jag väl hade fått in allt på mitt rum så var jag jätteless och orkade inte städa och fixa till allt. så nu ligger det i en hög på golvet. men jag ska göra det imorrn. då får ni se hur fint det kommer att bli! =D 

nu ska jag gå och duscha. ska upp 6.45 för att jobba på skogsnolia. hoppas det blir kul!

skolavslutning

Skolavslutning idag! in your face alla som har det imorrn =D nemen den kändes ganska ovärd... först till skolan vid 10, städa ur skåpen, samlas, få glass + betygen och sedan sluta. så då for jag och några och åt lunch, och tjejen som sitter och kollar om man har minervakort (måste visa upp dom när om vi ska få lunch) började prata, som hon brukar göra ibland. en gång sa hon "ÅHH SNYGG TRÖJA!!!" man blev lite i chock och ba "eehee, taack.." men nu brukar jag prata ganska mycket med henne. haha! 
sedan for jag till mariehem för att packa ihop lite grejer för att sedan ta bussen till hörnefors. möttes av farfar som skjutsade hem mig. och just ja. när jag väntade på bussen på stan köpte jag ett fotoalbum för jag har nyss framkallat lite kort och tänkte försöka göra nåt fint av det. ska bara be mamma köpa en silverpenna så kommer det nog bli bra. 

nu gör jag ingenting.... skitväder, man blir bara uttråkad, irriterad och rastlös när det är sånthär väder.

massa saker

Okej, nu har jag inte vart speciellt aktiv på ett bra tag, men när jag tänkte skärpa mig och skriva, igår, då förflyttades bloggen tydligen! så jag skriver nu istället. iallafall, helgen har varit väldigt trevlig. torsdagen tillbringades på nydala med Madde, Natalie och några flerr. sedan sov jag hos madde.
på fredagen åkte jag hem till skogen och under dagen gjorde jag inte så mycket. sedan på kvällen for jag till Sissi och vi gick först en promenad och pratade om massor, och sedan såg vi en film. den var jättesöt!
dagen efter sov jag nästan till ett och när jag vaknade hade jag fått ett sms av Viola som ville hitta på något och det gjorde vi. först var vi och badade (mitt första dopp, om man inte räknar då jag badade i usa). sedan kom vi på att vi ville grilla, så vi bad mamma skjutsa oss till hörenfors så fixade vi mat att grilla och gjorde en jättegod middag. 
och nu idag har jag inte gjort så mycket, övningskörde till maxi och sedan skjutsade mamma mig till mariehem. efter en middag som bestod av mackor (orkade inte laga något) så for jag till natalie för att hämta min kamera som hon hade. hon hade fixat ännu mer på sitt rum under helgen och det var ascoolt! ett ditmålat träd på garderoberna! sedan åkte jag vidare till nydala för att möta upp Mathias för jag skulle köpa en skiva han han. Mando Diao och albumet heter Never Seen the Light of Day. sitter och lyssnar på den nu och det är riktigt bra! och en ännu coolare sak är att den är singerad =D



imorrn så har vi klassens dag på skolan, och då ska vi fara på umelagun och bada. om det är fult väder så skulle vi se film och spela tv-spel (vår klassförsetåndare är världens spelnörd) som vi gjorde förra klassens dag vi hade. 
på kvällen har Natalie bestämt att vi ska ha uppesittarkväll hos peter och se film och massa sånt.
det kommer att bli jättekul att komma till skolavslutningen och inte ha sovit så jättemycket som jag misstänker att vi inte kommer att göra. fast vi skulle bara städa skåpen och klassrummet. då gör det inte så mycket.

och jag har tänkt jättelänge att jag ska fixa till designen på bloggen, men det har aldrig hänt. jag har väl haft för mycket att göra som jag egentligen inte har. inget i skolan som tog upp rätt så mycket tid förrut. men.. det har ändå inte hänt något. men om jag får tråkigt nån dag så får jag väl ta mig i kragen... kanske

inspelning

idag skulle alla som har musik samlas nere på stan, på estrad/4sound/orca för att spela in sina låtar. det var riktigt kul och jag blev fotograf ett tag där med!


image20

Tor fick stå i en skrubb och sjunga men Tor var glad ändå.

image21

efter några timmar i ett rum, där temperaturen måste ha legat över 30 grader så.. ja...

RSS 2.0